خیلی از سازمانها برای جذب مستعدترین افراد و آمادهسازی آنها برای جایگاههای شغلی دائمی، دورههای کارآموزی برگزار میکنند. بسیاری از دورههای کارآموزی، دستمزد بالایی ندارد یا کاملا بدون حقوق هستند اما شرکت کردن در این دورهها، مزیتهای زیادی برای دانشجویان یا تازه فارغالتحصیلان دارد. برای دیدن آگهی های استخدام کارآموز در شرکتهای معتبر و درخواست شرکت در این دورهها، کلیک کنید.
در بسیاری از دورههای کارآموزی، کارفرما شما را بیمه میکند و سابقهی بیمه به عنوان سابقه کار برای شما محسوب میشود. حتی اگر دوره کوتاه باشد و بیمه نشوید، میتوانید در هنگام ارسال رزومه برای فرصتهای شغلی یا در هنگام مصاحبههای استخدامی، به کارفرمای دورهی کارآموزی خود، ارجاع دهید.
حقوق و مزایای دورهی کارآموزی به نوع صنعت، میزان تحصیلات شما، مدت زمان دوره و … بستگی دارد. دورههای کارآموزی میتوانند از چند هفته تا حدود دو سال طول بکشند. دورههای کارآموزی در حوزههای مختلفی مثل هنر، کسبوکار، مالی، فشن، حقوق، پرستاری و پزشکی، و … برگزار میشوند.
برنامههای کارآموزی میتوانند از چندین ماه تا چندین سال به طول بیانجامند و میتوانند بدون حقوق یا همراه با حقوق باشند. البته حقوقی که کارآموز دریافت میکند، خیلی کمتر از حقوق یک فرد حرفهای است. با این حال، شرکت در این برنامهها، حتی اگر در پایان آنها، توسط کارفرما جذب نشوید، تجربهی بسیار خوبی است و شانس شما را برای پیدا کردن یک شغل مناسب در آینده، افزایش خواهد داد.
اکثر دورههای کارآموزی، به صورت حضوری هستند و تنها در بعضی از دورهها، کارآموزی به صورت دورکاری انجام میشود. معمولا ساعات کاری روزانهی دورههای کارآموزی، کمتر از ساعات کاری مشاغل دائمی است. بعضی از سازمانها، برای بعضی مشاغل پارهوقت با حقوق پایین، آگهی استخدام کار دانشجویی منتشر میکنند. این مشاغل مشابهتهایی با دورههای کارآموزی دارند و سابقه کار دانشجو را بالا میبرند. با این حال، در اکثر مشاغل دانشجویی، برخلاف دورههای کارآموزی، چیز زیادی به دانشجو آموزش داده نمیشود.

از دورههای کارآموزی چه میدانید؟
هر دورهی کارآموزی، یک برنامهی شغلی دارای زمان محدود است که توسط یک سازمان دولتی یا یک شرکت خصوصی برگزار میشود. اکثر کسانی که در دورههای کارآموزی شرکت میکنند، دانشجویان یا کارجویانی هستند که تازه فارغالتحصیل شدهاند. متقاضیان دورههای کارآموزی، به دنبال افزایش تجربه و سابقه کار هستند یا اینکه میخواهند مهارتهای جدیدی را بیاموزند. به کسی که در حال گذراندن یک دورهی کارآموزی است، کارآموز گفته میشود.
چر ا سازمانها برای برگزاری دورههای کارآموزی هزینه میکنند؟
دورههای کارآموزی، مزیتهای زیر را برای کارکنان دارند:
- استفاده از دانش و مهارت کارآموزان بدون پرداخت دستمزد یا با دستمزد پایین در طول مدت دوره
- انتخاب شایستهترین افراد برای استخدام در سازمان
- پرورش نیروی متعهد، مطابق با سیاستها و فرهنگ سازمان به منظور حداکثر کارایی
- ایجاد روابط سازنده با دانشگاه
- افزایش مهارتهای نظارتی پرسنل کنونی
- بهبود نام برند و اعتبار سازمان
چرا کارجویان وقت خودشان را به دورههای کارآموزی اختصاص میدهند؟
شما به عنوان یک کارآموز، شانس این را خواهید یافت تا در کنار افراد حرفهای کار کنید و با آن شغل، آشنا شوید. دورههای کارآموزی، نه تنها تجربهی کار واقعی را برای شما فرآهم میآورند، بلکه این فرصت را به شما میدهند تا چیزهای زیادی از افراد حرفهای بیاموزید. به علاوه، در صورتی که مهارتهای میانفردی خوبی داشته باشید، میتوانید ارتباطاتی قوی با دیگر کارآموزن و با مربیان خود برقرار کنید. یکی از مزیتهای کارآموزی که ممکن است خیلی واضح نباشد اما اهمیت خیلی زیادی دارد، این است که در طول این دورهها، میفهمید که به چه شغلی علاقه ندارید.
گذشته از همه اینها، سازمانها معمولا در پایان دورههای internship، به شایستهترین کارآموزان، موقعیت شغلی پیشنهاد میدهند. بنابراین، شرکت در هر کدام از این دورهها میتواند دروازهی ورود شما به بازار کار باشد.
انواع دورههای کارآموزی

- دورههای کارآموزی هنر: هنرهای زیبا، هنرهای نمایشی، کارآموزی در موزهها و …
- دورههای کارآموزی کسبوکار: تمرکز این دورهها روی جنبههای عملیاتی کسبوکار مثل زنجیرهی تأمین یا مدیریت است.
- دورههای کارآموزی مدیریت کسبوکار: در این دورهها، تمرکز روی جنبههای مدیریتی شرکتها است.
- دورههای کارآموزی طراحی: طراحی داخلی، معماری، طراحی گرافیک و …
- دورههای کارآموزی مهندسی: مهندسی عمران، مهندسی صنعتی و …
- دورههای کارآموزی فشن: مدیریت تولید، عکاسی و …
- دورههای کارآموزی مالی: مثل دورههای حسابداری، دورههای کارآموزی بانک و …
- دورههای کارآموزی منابع انسانی: تحلیلگر، پژوهشگر یا مدیر منابع انسانی،
- دورههای کارآموزی IT و برنامهنویسی: توسعهی وب، امنیت سایبری، توسعه اپلیکیشنهای موبایل و …
- دورههای کارآموزی بازاریابی: دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات و …
- دورههای کارآموزی حقوق: دورههای وکالت، کارآموزی دادگستری و …
- دورههای کارآموزی پزشکی و پرستاری: دورههای کارآموزی در بیمارستان، دورههای روانپزشکی، پژوهش بالینی و …
- دورههای کارآموزی فروش: فروش تجاری، فروش به مشتریان، هوش بازار و …
در رابطه با گزارش کارآموزی چه میدانید؟
این گزارش، شامل خلاصهای از تجربیاتی است که شما در طول دوره کسب کردهاید و در بسیاری از سازمانها برای تکمیل دوره، ضروری است. در بالا به یکی از مهمترین جنبههای اهمیت این گزارش اشاره کردیم. شما با نوشتن چنین گزارشی به کارفرمای خود میگویید که در طول دوره چه مهارتها و تجربیاتی کسب کردهاید. internship report شامل جزئیات مرتبط با تجربهی کارآموزی مثل توصیف جایگاه خود در سازمان، وظایفی که انجام دادهاید و مهارتهایی که آموختهاید، میباشد. کارفرما میتواند علاوه بر ارزیابی عملکرد شما در طول دوره با استفاده از این گزارش، دورههای کارآموزی آتی را بهبود ببخشد.
:: بازدید از این مطلب : 138
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0